Proiectul,,Open Gates to the Knowledge of Entrepreneurship’’finantat prin Programul Erasmus+, Acțiunea cheie 2: Parteneriate strategice între școli – , numar de referinta 2017-1-RO01-KA219-037428.

Porţi deschise spre UE pentru elevii antreprenori – Ziarul Argeşul

 

Prima mobilitate din cadrul proiectului a avut loc in perioada 05-09.03.2018,in Limassol,Cipru. Programul mobilitatii a fost focusat pe tema ,, Vocatie, Interese, Autocunoastere si dezvoltare, drumul catre succesul professional”
Profesorii si elevii din cele patru tari au participat la activitati de consiliere in cariera,si-au dezvoltat abilitatile de comunicare in limba engleza,s-au familiarizat  cu traditiile si obiceiurile locale,au legat prietenii.
Transnational Project Meeting
In perioada 06-07.12.2017 a avut loc prima Intalnire Transnationala de Proiect,la Liceul Tehnologic Costesti
Proiectul ,,  Open Gates to the Knowledge of Entrepreneurship” ,Nr. 2017-1-RO01-KA219-037428,a fost prezentat la 
Conferința județeană de lansare a proiectelor Erasmus + 2017
Anunt selectie elevi

Anut selectie profesori

MOBILITĂŢI PROIECT EUROPEAN

In sapatamna 29 mai-02 iunie 2017 a avut loc in cadrul Liceului Tehnologic Costesti activitatile C3 si C4 din cadrul proiectului “European schools without stereotype promoting the European inter culturality, număr de referinţă 2016-1-RO01-KA219-024675_1.

Au participat la activitati profesori si elevi din scolile partenere din Turcia-Antalya, Italia-Mazzarino, Bulgaria –Vidin.

La festivitatea de deschidere a ctivitatilor au participat ,  cei 16 parteneri  din strainatate, primarul Orasului Costesti- Ion Baicea , viceprimarul Orasului Costesti- Florin Sandu, directorul Clubului Copiilor din Orasul Costesti- Sofia Vasilescu, Directorul Liceului Tehnologic Costesti Tatiana Florica Stoian Preda, Directorul adjunct Adrian Diaconescu profesorii si elevii grupului tinta din Romania si coordonatorul proiectului Violeta Dragut.

Activitatile s-au desfasurat timp de 5 zile, atat in incinta unitatii scolare cat, la Clubul Copiilor din Costesti,unde au particicpat la o activitate cultural, la Institulul de Cercetare de la Maracineni, la Muzeul Golesti si intr-o vizita cultural la Castelul Bran-Dracula, Castelul Rasnov si Palatul de la Sinaia.

Activitatile s-au derulat in conditiile planificate, s-au realizat rezultatele propuse, proiectul a avut un impact ridicat, elevii ramanand cu lacrimi in ochi si cu gandul la viitoare reintanliri, promitandu-si sa comunice permanent prin tehnologie digitala. Profesorii parteneri au plecat cu gandul de a aplica metodologia practica si didactica din scoala noastra la ei acasa.

A fost al doilea pas implinit in a ,,sparge stereotipii,, amanunte gasiti si pe pagiana de facebook sau pe site-ul proiectului.

https://www.facebook.com/groups/1503332566349864/?ref=bookmarks

MOBILITY

 

 

European schools without stereotypes promoting the European inter culturality

selectare-grup-tinta-elevi

Selectie grup tinta echipa

Liceul Tehnologic Costeşti anunţă cu mândrie că va coordona un nou proiect european

European schools without stereotypes promoting the European inter culturality

proiect cofinanţat de Comisia Europeană

2016 –  2018

articol-ziar-erasmus

sigla-partenerilor

                                                                  Prima întâlnire a partenerilor

Liceul Tehnologic Costești – Argeș a fost gazda reuniunii transnaționale din cadrul  proiectului Erasmus+  –   „European schools without stereotypes promoting the European inter culturality„. Acest proiect în care Liceul Tehnologic Costești este școala coordonatoare are ca parteneri licee din Bulgaria, Italia și Turcia, perioada de derulare fiind septembrie 2016 – august 2018.

Scopul acestui proiect este de a pozitiva și activa atitudinea elevilor din cele patru țări  față de alte  culturi și eliminarea stereotipiilor prin dezvoltarea competențelor interculturale, sociale și civice. Ideea este aceea de a dezvolta aceste competențe la vârsta școlară când caracterul este în formare și temperamentul mai poate fi modelat.

Oaspeții din cele 3 țări au stat în perioada 11 – 14 noiembrie 2016, timp în care au avut loc discuții detaliate despre managementul proiectului în vederea obținerii unui impact cât mai mare în ceea ce privește înțelegerea de către elevi a cauzelor și efectelor  stereotipizării altor etnii, a dezvoltării capacității  lor de a filtra corect, fără influențe culturale, informațiile mass-media și a celei  de a determina și aprecia elementele de interculturalitate existente în cultura țărilor participante, evoluția lor istorică și în perspectivă.

       „Schimbul de experiență ne va ajuta să găsim metode sau strategii didactice noi, care la nivel internațional duc la rezolvarea problemelor legate de discriminare și stereotipizare, știut fiind faptul că în orice domeniu persoanele trebuie să aibă capacitatea de a acorda încredere aproapelui indiferent de etnie, de a-l simpatiza și sprijini pentru o bună comunicare, colaborare și incluziune socială într-o Europă diversă și unită.a declarat prof. Violeta Drăguț – coordonatoarea acestui proiect.

dscn1935dscn1916dscn1938dscn1870dscn2003dscn2016

EUROSCOLA  2016

Proiectul „Solidari cu cei de lângă noi – O mână întinsă vârstei a treia”, cu care școala a participat la Concursul național pentru liceeni EUROSCOLA, a fost unul câștigător, și astfel un grup de elevi și cadre didactice au participat la Ziua Euroscola, în 28 ianuarie 2016, la Parlamentul European de la Strasbourg.
Coordonatorii proiectului sunt: prof. Constantin Cănuță și prof. Tatiana Stoian-Preda – director adjunct

Galerie foto

DSCN287020160128_Euroscola _076PDSCN1245DSCN127220160128_Euroscola _012H12647309_958082040928119_1808238618080084615_n

Prezentare Euroscola 2016

 Competenţe practice de nivel european

22 de elevi din liceul nostru – 8 de la calificarea profesională mecanic auto și 14 de la calificarea profesională tehnician transporturi – au participat, în anul școlar 2015-2016, la proiectul „Competențe practice de nivel european – profesionalism și competitivitate în formarea inițială a elevilor” (nr. proiect: 2015-1-RO01-KA102-014927), care a avut ca obiectiv general: dobândirea de competențe profesionale practice de către elevi, în calificările profesionale mecanic auto și tehnician transporturi, astfel încat aceștia să devină competitivi pe piața europeană a muncii, precum și dezvoltarea personală a elevilor și pregătirea pentru tranziția de la școală la viața activă.
Responsabil proiect: prof. Ion Anca.
Elevii, împreună cu un profesor însoțitor și un profesor monitor, s-au deplasat în Plymouth, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, unde au fost instruiți în diagnosticarea motoarelor și a autoturismelor și exploatarea rațională a acestora.
Le dorim mult succes și în continuare, tuturor !

imagine6imagine4

imagine5

competent-eu_ag-vl

Competente practice de nivel european – profesionalism

The treasure chest and ICT or ICT in reading and writing

Proiectul: The treasure chest and ICT or ICT in reading and writing
Număr de referință : 13-PM-140-AG-BG
Coordonator proiect: prof. ing. Constantin Cănuță
Proiectul a urmărit să dezvolte la elevi competențele lingvistice și cele informatice, să dezvolte creativitatea elevilor și a cadrelor didactice implicate în proiect.
Scopul principal al proiectului a fost acela de a combina „scrisul și cititul de modă veche” cu TIC-ul modern, de a-i face pe elevi buni cititori și de a le îmbogăți creativitatea, imaginația și competențele lingvistice, prin implicarea lor în explorarea vechilor tradiții și practicarea lor.
Elevilor li s-a arătat cât de bogate sunt tradițiile populare ale diferitelor țări și li s-a creat conștiința culturală. Au fost desfășurate activități și în afara instituției.
Obiectivele proiectului:
– Să încurajeze învățarea limbilor străine moderne
– Să sprijine dezvoltarea TIC în învățarea pe tot parcursul vieții
– Să stimuleze și să consolideze creativitatea și inovația
– Să sprijine îmbunătățirea metodelor pedagogice și a managementului școlar
– Să dezvolte competențe cheie: comunicarea în limba maternă; comunicarea în limbi străine; competențe digitale; competențe sociale și civice; spiritul de inițiativă și antreprenoriat; conștientizarea culturală.
Parteneri:
– Vocational High School of Transport –Razlog – BULGARIA
– Rezekne Polish State Gymnasium – LETONIA
– I ZESPOL SZKOL IM ST.STASZICA WE WSCHOWIE – POLONIA
– AVCILAR TICARET MESLEK LISESI – TURCIA
– Hunyadi János Grammar School, Technical School and Students’Hostel – UNGARIA
– Peetri Lasteaed-Põhikool – ESTONIA
– Liceul Tehnologic Costești – Argeș – ROMÂNIA
La activitățile proiectului au participat 20 de cadre didactice și, în diverse etape ale proiectului, 110 de elevi de la Liceul Tehnologic Costești.

Galerie foto

3 In the staff room  11 Romanian team at work 10 Presentations of schools  14 Presents for guests

34 Presenting schools 49 Romanian team 50 The 1st meeting group 58 Working session

61 Exhibition 62 Exhibition 65 Working session 69 Presenting the logo

70 Presenting the logo 80 School concert 79 School concert 82 School concert

89 School concert 90 School concert 95 In the town council 99 In the town council

100 Working session 102 Working session 106 Moodle 108 Moodle

 

110 Choosing the logo 135 The end of the meeting 143 Partners from Romania 140 Partners from Bulgaria

145 Partners from Poland 147 Partners from Hungary 149 Partners from Latvia 161 Enrollment of the first formers

166 Visiting the pottery workshop 182 Presents from our partners