18.11.2017

Educație juridică în școli

Educație juridică în școli – activitate desfășurată în cadrul liceului nostru, în data de 16.11.2017
Invitați: d-na Elena Cornelia Olteanu – Președinta Judecătoriei Costești și dl. Gabriel Tudor – avocat
Activitatea a fost organizata de echipa mangerială a școlii, consilier educativ și de către diriginți. Au participat membrii Consiliului Școlar al Elevilor precum și elevii cu sancțiuni disciplinare.

 

 

07.11.2017

Proiect educativ judeţean

” CREATIV, FRUMOS ŞI UTIL “

EDIŢIA a III-a

2016 – 2017

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să contribuim la profesionalizarea sectorului de design floral, să încurajăm talentul artistic al elevilor și, în egală măsură, să promovăm utilizarea florilor în viața noastră de zi cu zi în spiritului respectului pentru natură și în vederea încurajării spiritului antreprenorial al elevilor.

Creativ, frumos si util – Poze

 

 

 

03.11.2017

Ieri elevi la Liceul Tehnologic Costeşti (promoţia 2017)

Azi mecanici auto la reprezentanţa FORD Piteşti

 

 

 

25.10.2017

   Mobilităţi Bulgaria

         În săptămâna 16-20 octombrie 2017 un grup de 3 elevi( Rădoi Alina, Ionescu Lorenlai și Priu Florin) și 2 profesori( Dorobanțu Mariana și Oprea Alexandra) de la Liceul Tehnologic Costești s-a deplasat la Liceul Vocațional de Turism “Mihalaki Georgiev”-Vidin, Bulgaria  participând la activitățile proiectului “European schools without stereotype promoting the European inter culturality, număr de referinţă 2016-1-RO01-KA219-024675_1. Activitățile s-au desfășurat timp de 5 zile participând profesori și elevi din toate școlile parteneriatului: Turcia-Antalya, Italia-Mazzarino, Bulgaria –Vidin.

Activitățile s-au derulat în condițiile planificate, s-au realizat rezultatele propuse, proiectul a avut un impact ridicat, elevii rămanând cu lacrimi în ochi și cu gândul la viitoare reîntânliri, promițându-și sa comunice permanent prin tehnologie digitala. Profesorii au plecat cu gândul de a aplica metodologia didactică bulgră în școala proprie.

Rezultatele întânlirii sunt ghidul ,,Parental caffee” și revista pentru elevi ,, The little journalist”

A fost al treilea pas împlinit în a ,,sparge stereotipii, ne-a relatat coordonatorul proiectului prof. Drăguț Violeta. Amănunte găsiti pe pagiana de facebook sau pe site-ul proiectului.

https://www.facebook.com/groups/1503332566349864/?ref=bookmarks

MOBILITY

 

 

24.10.2017

Datorită eforturilor conducerii scolii, şi comunităţii locale, Liceul Tehnologic Costeşti a fost dotat cu un simulator modern, folosit la instruirea elevilor pentru obţinerea permisului de conducere.

 

 

12.10.2017

Selectia proiect Competentele mecanicului agricol

 

05.10.2017

 

PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR (ROSE)

Bacalaureatul, start spre viitor!

2017 – 2021

     Va informam ca incepand cu  data de 26.09.2017 in cadrul Liceului Tehnologic Costesti demareaza proiectul ROSE.
     Incepand cu 01.09.2017 are loc selectia cadrelor didactice care vor fi responsabile de activitatile proiectului, iar incepand cu 11.09.2017 incepe selectia grupului tinta de elevi.

ROSE

05.10.2017

 

Micii  Muzeografi

Prof. coord. principal Drăguț Violeta

Prof. coord. Stoian Preda Tatiana Florica

 

 

 

Elevii Liceului Tehnologic Costești au ales să-și etaleze Colecția numismatică Costești sub îndemnul Biroului de Informare al Parlamentului European în România și al Ministerului Educaţiei Naţionale în  cea de a X-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2017- 2018.

Colecția noastră numismatică a fost realizată timp de mulți ani de către profesor Drăguț Violeta împreună cu promoțiile de elevi ale liceului nostru. Colecția era păstrată în cabinetul de istorie departe de ochii publicului, etalată doar la anumite evenimente. Cu ocazia acestui îndemn al Uniunii Europene, elevii liceului au demarat un proiect amplu ,,Micii Muzeografi” având ca scop principal îmbogățirea și valorificarea Colecției numismatice Costești. Cu ocazia inițierii proiectului am realizat un muzeu de istorie în incinta școlii noastre

S-au organizat mai multe workshopuri în incinta muzeului nostru, elevii au învățat să conserve piesele numismatice, le-au înțeles valoarea și drept urmare au contribuit cu muncă de teren și muncă în muzeu.

Elevii școlilor din județ și din țară sunt invitați să ne viziteze colecția și să participe la workshopurile noastre  pentru conservarea continuă a pieselor pe care le colecționăm/primim.

SLOGAN

Nu aruncați monedele și bancnotele!

Nu aruncați Istoria României și  a Europei!

 

02.10.2017

        În anul şcolar 2017-2018 datorită eforturilor depuse de conducerea Liceului Tehnologic şi de cadrele didactice care au specializarea Autovehicule rutiere, elevii la calificarea Mecanic auto vor face practica la service auto Mercedes – Benz Tiriac auto.                  Colaborarea dintre Liceul Tehnologic Costeşti şi Mercedes – Benz se va desfăşura pe o perioadă de 6 ani. Elevii vor primi o bursă de  720 de lei pe lună şi li se va asigura transportul gratuit la practică.

 

 

Liceul Tehnologic Costeşti anunță inceperea proiectului  ,,Open Gates to the Knowledge of Entrepreneurship’’, proiect de parteneriat strategic, Domeniul educatie scolara, Acțiunea-cheie 2 (KA2),in  Programul ERASMUS+, numar de referinta 2017-1-RO01-KA219-037428,  finanțat de Comisia Europeană și aprobat de ANPCDEFP.

Durata proiectului este de 24 luni. (01.09.2017-31.08.2019).

Grant-ul aprobat al proiectului este de 91195 EURO.

Proiectul a luat fiinta prin cooperarea dintre institutiile de invatamant din 4 tari:

* Romania, Liceul Tehnologic Costesti,scoala coordonatoare

* Cipru, IMS Private School, scoala partenera

* Italia , I.I.S.”Luigi Sturzo”, scoala partenera

* Turcia, Sule Muzaffer Buyuk Meslekive Teknik Anadolu Lisesi, scoala partenera

 

SCOPUL proiectului este acela de a forma abilități și competențe necesare elevilor pentru integrarea acestora ca cetățeani activi pe piața muncii la nivelul UE, de a pune elevii și profesorii în fața provocării de a găsi răspunsuri noi, pe baza ideilor noi, într-un context educațional aflat într-o schimbare rapidă si de a consolida capacitatea profesorilor de a consilia si ghida elevii in alegerea carierei,inclusiv antreprenoriat.

 

OBIECTIVUL GENERAL il reprezinta schimbul de bune practici cu parteneri din spatiul european privind dezvoltarea competentelor antreprenoriale , interculturale si susţinerea gândirii critice în contextul concret al mediului înconjurător prin firma de exerciţiu şi activităţi de evaluare şi consiliere vocaţională,care sa le faciliteze elevilor tranzitia de la scoala la piata muncii si cresterea capacitatii profesorilor de a sădi și stimula creativitatea, inovația și spiritul antreprenorial în rândul elevilor și al colegilor.

 

In cadrul proiectului vor avea loc :

-2 intalniri transnationale de proiect:prima in Romania si a doua in Italia,unde vor participa cate 2 profesori din fiecare scoala partenera,

-8 Mobilitati -Activitati transnationale de invatare/formare/predare,unde vor participa cate 4 elevi si cate 3 profesori din fiecare scoala partenera

Responsabil de proiect,
Prof. Corina Motrun

 

 

01.09.2017

Va informam ca incepand cu  data de 26.09.2017 in cadrul Liceului Tehnologic Costesti demareaza proiectul ROSE.
Incepand cu 01.09.2017 are loc selectia cadrelor didactice care vor fi responsabile de activitatile proiectului, iar incepand cu 11.09.2017 incepe selectia grupului tinta de elevi.
Comisia de implementare a proiectului ROSE

ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR

EXAMEN BACALAUREAT

PROBA Aprobă de evaluare a competenţei lingvistice de comunicare orală în Limba română

MARȚI 06.06.2017      ORA 9.00

  • CANDIDAŢII SE VOR PREZENTA CU 60 MIN. ÎNAINTE DE ORA PROGRAMATĂ
  • CANDIDAŢII VOR AVEA ASUPRA LOR ACTUL DE IDENTITATE ( C.I./ B.I)
  • CANDIDAŢII NU VOR AVEA ASUPRA LOR MATERIALE INFORMATIVE
  • ESTE INTERZISĂ COLECTAREA SAU FAVORIZAREA ACŢIUNII  DE  COLECTARE  A  UNOR FONDURI  MATERIALE  SAU  BĂNEŞTI  PENTRU MEMBRII  COMISIEI

Preşedinte,

Prof. ing. Stoian Preda Tatiana

Pentru nereguli apărute în organizarea și derularea examenelor naționale
TEL VERDE 0800801100 NAȚIONAL
TEL VERDE 0800816248 I.S.J. ARGEȘ
Semnalarea eventualelor fapte de corupție
http://www.educatiepentruviitor.ro/

MOBILITĂŢI PROIECT EUROPEAN

In sapatamna 29 mai-02 iunie 2017 a avut loc in cadrul Liceului Tehnologic Costesti activitatile C3 si C4 din cadrul proiectului “European schools without stereotype promoting the European inter culturality, număr de referinţă 2016-1-RO01-KA219-024675_1.

Au participat la activitati profesori si elevi din scolile partenere din Turcia-Antalya, Italia-Mazzarino, Bulgaria –Vidin.

La festivitatea de deschidere a ctivitatilor au participat ,  cei 16 parteneri  din strainatate, primarul Orasului Costesti- Ion Baicea , viceprimarul Orasului Costesti- Florin Sandu, directorul Clubului Copiilor din Orasul Costesti- Sofia Vasilescu, Directorul Liceului Tehnologic Costesti Tatiana Florica Stoian Preda, Directorul adjunct Adrian Diaconescu profesorii si elevii grupului tinta din Romania si coordonatorul proiectului Violeta Dragut.

Activitatile s-au desfasurat timp de 5 zile, atat in incinta unitatii scolare cat, la Clubul Copiilor din Costesti,unde au particicpat la o activitate cultural, la Institulul de Cercetare de la Maracineni, la Muzeul Golesti si intr-o vizita cultural la Castelul Bran-Dracula, Castelul Rasnov si Palatul de la Sinaia.

Activitatile s-au derulat in conditiile planificate, s-au realizat rezultatele propuse, proiectul a avut un impact ridicat, elevii ramanand cu lacrimi in ochi si cu gandul la viitoare reintanliri, promitandu-si sa comunice permanent prin tehnologie digitala. Profesorii parteneri au plecat cu gandul de a aplica metodologia practica si didactica din scoala noastra la ei acasa.

A fost al doilea pas implinit in a ,,sparge stereotipii,, amanunte gasiti si pe pagiana de facebook sau pe site-ul proiectului.

https://www.facebook.com/groups/1503332566349864/?ref=bookmarks

MOBILITY